La línia d'ingressos econòmics de la Fundació Sociosanitària de Manresa es manté un any més a la baixa, però aquest fet contrasta amb la quantitat a l'alça dels usuaris als quals dóna servei.

Des de l'any 2009, en què els ingressos de l'ens que té com a nau capitana l'hospital de Sant Andreu van tocar sostre, amb 15,7 milions d'euros, no han fet més que baixar.

La memòria d'activitat del 2014 mostra que ha tornat a passar i situa el volum econòmic de la FSSM en 13,8 milions, 1,8 milions menys que 5 anys abans. En tant per cent suposa un descens de l'11,5%.

L'altra cara de la moneda són els usuaris, que van ser 4.884 l'any 2009 i que l'any passat van superar els 6.000, amb el 25% d'increment aproximadament.

Malgrat l'alta variabilitat entre centres que formen la Fundació Sociosanitària de Manresa, el conjunt d'ingressos de l'activitat de l'any 2014 ha mantingut lleugerament la tendència a la baixa que es va iniciar l'any 2010 i que és fruit de les diferents rebaixes que l'Administració pública ha aplicat en els concerts assistencials. La situació de la tresoreria de la Fundació (molt vinculada als pagaments rebuts de les Administracions que contracten els serveis de la FSSM) ha millorat sensiblement respecte de l'any anterior en haver-se escurçat els terminis de cobrament.