La Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) Bages situa en els 9 milions d'euros la quantitat de diners que les entitats financeres han deixat d'ingressar com a resultat de les diferents accions que ha portat a terme. La dada la va donar, ahir al vespre, Rufí Cerdan, membre de la PAHC. Va ser en una intervenció al ple municipal fent ús del reglament de participació ciutadana, i aprofitant que s'hi presentava un dictamen de l'equip de govern que donava compte de la posada en marxa dels treballs per elaborar un nou pla d'habitatge.

En el ple d'ahir, el primer ordinari del nou mandat, es va portar a aprovació el reglament que sancionarà bancs que tinguin pisos buits de forma injustificada.

La PAHC Bages vol ser un lloc de trobada, ajuda i acció per a persones afectades per les hipoteques o per la impossibilitat d'accedir a un habitatge digne. En els seus més de dos anys de vida ha protagonitzat ocupacions i tancades a entitats financeres per reclamar dacions, condonacions de deutes i lloguers socials, i ha evitat desnonaments. En el temps que fa que existeix, unes 300 famílies s'hi han adreçat per demanar ajuda i informació, i, a dia d'avui, hi ha unes 150 persones que viuen en algun dels pisos dels cinc blocs que ha ocupat a la capital del Bages. A més a més, ha aconseguit més de 90 dacions en pagament.