Entre tots el van matar i ell tot sol es va morir. És una frase que s'escau per descriure el final del ple de l'Ajuntament de Manresa, quan passada la mitjanit va esclatar en un aplaudiment conjunt de comiat a l'excap del grup municipal d'ERC, Pere Culell, que va dimitir fulminantment de tots els seus càrrecs polítics una setmana abans i dijous ja no va ser present al ple.

Es tractava de complir el tràmit de prendre coneixement de la renúncia de Culell quan Valentí Junyent (CiU) com a alcalde va voler agrair-li públicament la feina feta i "esperar que des de l'Administració, i en especial des de l'Ajuntament, es puguin trobar espais perquè el seu coneixement pugui seguir sent aprofitat per la ciutat en àmbits que siguin del seu grat en un futur proper".

Paraules justificades, atès que el republicà Culell és una d'aquelles persones netes, franques, honestes i càlides que la política comet l'error d'acabar expulsant.

Culell va provocar una sotregada majúscula dins el seu propi partit i al si de l'equip de govern quan va comunicar per correu electrònic enviat a les 10 de la nit a aquest diari la seva dimissió.