Enguany, el barri manresà de la Font dels Capellans celebra el 4oè aniversari des de la seva inauguració. Gent de diversos punts de l'Estat i també de Manresa s'hi van instal·lar l'estiu de l'any 1975.

L'associacionisme els ha estat una eina molt necessària per poder reclamar tots aquells serveis que mancaven en els seus inicis. Josep Rueda, president de l'associació de veïns, és nascut a Almeria, però als 8 anys va venir a Manresa. Va ser dels primers veïns a arribar al barri, i encara en recorda les mancances. "No hi havia carrers asfaltats, sobretot a l'interior del barri. Quan plovia es formaven bassals d'aigua i fang".

Destaca cinc grans lluites veïnals en aquestes quatre dècades: la demanda d'escales d'incendis a tots els blocs; la substitució de les instal·lacions elèctriques d'alguns pisos que, incomprensiblement, passaven per sota de les banyeres; la renovació dels ascensors per fer-los accessibles amb cadira de rodes; la instal·lació d'ascensors en aquells blocs on encara no en tenien i, finalment, la reivindicació d'una sala polivalent que ja fa anys van poder inaugurar.

Tot i les millores, el barri encara té mancances. Una són les barreres arquitectòniques per a persones amb mobilitat reduïda; una altra és la renovació dels patis interiors dels blocs octogonals. Molts tenen arbres a dins que, després de 40 anys, s'han fet enormes. "Alguns sobrepassen l'altura dels edificis", i, a més de ser un perill, les arrels n'aixequen el paviment i augmenten el risc d'ensopegar-hi.