Sant Ignasi és el fil conductor per explicar la història de Manresa del segle XVI. Les plaques i plafons informatius que s'han començat a col·locar a diferents punts ignasians de la ciutat s'han dissenyat perquè ajudin a explicar la ciutat de l'època.

De plafons de moment n'hi ha quatre. Són al Museu Comarcal, al Casal de les Escodines, que era l'antic convent de Sant Bartomeu, a la capella de Sant Ignasi Malalt i a la Seu. Més endavant se'n col·locaran a Santa Clara, a la creu del Tort, a la capella del Rapte, a Sant Pau, a la torre Santa Caterina i a la Balconada. De plaques, amb una explicació més breu però també amb contingut historiogràfic de la ciutat, n'hi ha 17 a llocs com la casa Amigant, l'església de Sant Marc, i la Creu de la Guia. Són llocs que Sant Ignasi va trepitjar durant la seva estada a Manresa, i seguint els seus passos es van presentant diversos aspectes de la ciutat.

Aquesta iniciativa forma part de la nova senyalització turística sobre experiències i llocs ignasians que s'ha instal·lat recentment gràcies a un ajut de la Diputació de Barcelona de 60.000 euros.

"Ignasi de Loiola és un recurs per explicar la història de la ciutat", explica Josep Huguet, responsable de Catemocions, empresa encarregada d'elaborar l'estudi "Relats sobre la Manresa ignasiana. Propostes: bàsica per a guia, opuscles i suports digitals". Per a Huguet, tot el que està relacionat amb la seva vida espiritual "pertoca a la Cova. A la ciutat li interessa el personatge històric. Ell ho va visitar tot, i seguint els seus passos es presenten diversos aspectes de la ciutat".