La partida social de Creu Roja a Cardona té un destinatari ben clar: els infants. Així, de les 86 ajudes dispensades al municipi a persones en risc d'exclusió social, 32 han anat a l'Aliança Humanitària per l'Alimentació Infantil i 44 han estat relacionades amb la campanya de recollida de joguines.

Aquestes xifres s'inclouen dins el centenar d'atencions que l'entitat va haver de fer durant l'any 2014. La resta van anar dirigides a proporcionar ajuda a persones grans, ja fos mitjançant serveis d'atenció permanent o per via de programes adreçats a les persones cuidadores.

La delegació, que sols presta servei a Cardona, és, de les assemblees bagenques, la que té una ràtio més directa entre persones beneficiàries i voluntaris, sumant un total de 104 i 93 respectivament.

Recursos a la prevenció

Del balanç del 2014 de la delegació cardonina de Creu Roja, se n'extreu també una altra dada curiosa, com és la que fa referència a la repartició dels recursos dels quals disposa.

Així, de cada 100 euros que inverteix l'entitat, 72,51 se'n va directament a tasques de prevenció, socors, emergències i salvament de diversos tipus i en diferents circums-tàncies. Una partida que, en el cas de Manresa, rep el 10,87% d'inversions, i en el cas de Sallent, el 21,43%.

En aquest mateix sentit, de cada 100 euros disponibles, l'any passat l'entitat benèfica en va dedicar 19,45 a combatre la pobresa, 4,96 a l'atenció de persones de la tercera edat o amb algun tipus de discapacitat i 2,95 més a activitats paral·leles per a infants, a banda dels ja dedicats prèviament a l'alimentació.

També amb la vista posada en els més menuts, Creu Roja Joventut al municipi va organitzar l'any passat diverses activitats. Una d'elles, com també va succeir en les altres dues delegacions, va ser la recollida benèfica de joguines coincidint amb l'arribada de Nadal. A Cardona, l'acapte de regals va servir per poder fer arribar presents a 44 nens i nenes d'aquest municipi.