Si els ciutadans de Manresa creuen que la ciutat està bruta tenen tota la raó del món, consideren els representants dels treballadors de l'empresa de neteja. Les retallades que hi ha hagut els darrers anys fa que alguns serveis s'hagin eliminat. Si a això s'hi suma l'estiu sec que ha viscut la capital del Bages es dóna la combinació perfecta perquè la brutícia s'escampi. Fa uns dies comerciants del Sant Miquel van expressar públicament les seves queixes per la manca de neteja en aquest carrer.

Joan Ramírez, del sindicat UGT; Salvador Viader, de Comissions Obreres, i Ángel Segarra, també de Comissions, asseguren que "és normal que hi hagi queixes. És un problema que augmentarà. No només per les retallades, sinó perquè aquest any fa molta calor. Si a això hi afegeixes que hi ha serveis que no surten, tot repercuteix al carrer".

Expliquen que el 2010 la plantilla era de gairebé un centenar de persones i que ja llavors hi havia consens que faltava gent per prestar un servei com cal. Ara, en canvi, són 86 treballadors. "Això repercuteix en la gent que surt al carrer, que té torns més llargs i més feina".

Al respecte lamenten que tinguin un calendari estrictament pautat de la feina, de forma que a unes determinades hores han de ser a un punt en concret prescindint de si en algun tram de carrer hi ha més brutícia o menys. Això fa que "passis l'escombra de pressa i corrents i vagis cap al pròxim punt. Si no hi ets i hi ha els inspectors, pots tenir problemes", explica Viader. Considera que tenen una excessiva càrrega laboral. "Nosaltres notem la retallada de personal i la del servei. La gent del carrer només nota el servei", diu.