El boom de les terrasses toca sostre i es mantenen les 130 llicències de l´any passat

El 2008 es van començar a disparar les sol·licituds de permisos per posar taules i cadires al carrer, i ara s'ha estancat

21.08.2015 | 07:49
Terrasses al primer tram del passeig de Pere III de Manresa
Terrasses al primer tram del passeig de Pere III de Manresa

El boom de les terrasses ha tocat sostre. Els dos últims estius les concessions per instal·lar taules i cadires per prendre alguna cosa al carrer s'ha mantingut en 130 per temporada, una xifra que mai no s'ha superat.

Això no vol dir que siguin les mateixes que els altres anys. Es pot donar el cas que algun establiment hagi tancat i, de la mateixa manera, que n'hagin obert de nous.

Les 130 terrasses que hi ha aquest estiu als carrers i places de la ciutat són les mateixes que hi va haver l'any passat. En canvi, el 2013 n'hi va haver 120, mentre que el 2012 també es van tramitar 130 permisos. L'auge de les terrasses d'estiu es va produir entre els anys 2008 i 2010, quan de les 48 que hi havia, comptant-hi les tradicionals que cada any hi ha al passeig de Pere III, es va passar a 74. És l'època que es van començar a implantar les primeres lleis antitabaquisme.

Patrimoni del Passeig

Fins fa poc temps les terrasses eren patrimoni gairebé exclusivament del passeig. Ara, però, això ja no és així. "Hi ha terrasses pertot arreu", diuen a Regió7 responsables d'alguns establiments d'hostaleria del primer tram del Pere III.

"Això ja no és el que era", lamenten. Opinen que continua anant-hi molta gent, també de fora de la ciutat, però que hi ha altres pols d'atracció com les Bases, la plaça Gispert, la plaça Major, Sant Domènec o la plaça Catalunya, a més a més dels establiments que hi ha escampats arreu de la ciutat, que ha fet que la clientela es dispersi. "Ara ja no fa falta anar al Passeig per prendre alguna cosa", diuen.

L'ordenança que regula l'autorització de terrasses de restauració a l'espai públic especifica que el mòdul bàsic de la terrassa està format per una taula i quatre cadires que ocupen una superfície de 4 metres quadrats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Professionals sanitaris donen sang per fer-ne créixer les reserves

Hi participaran Manel Jovells, Anna Aran Solé i Marta Chandre Jofré, entre d'altres

Seminari de ´Social Selling´, avui a Manresa

Serà aquest dijous a L3 Formació Professional

Gairebé la meitat de Manresa es troba sense el servei diari de repartiment de Correus

Gairebé la meitat de Manresa es troba sense el servei diari de repartiment de Correus

Segons el sindicat CGT, actualment hi ha més de 20.000 cartes ordinàries acumulades i 1.500...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema