El boom de les terrasses ha tocat sostre. Els dos últims estius les concessions per instal·lar taules i cadires per prendre alguna cosa al carrer s'ha mantingut en 130 per temporada, una xifra que mai no s'ha superat.

Això no vol dir que siguin les mateixes que els altres anys. Es pot donar el cas que algun establiment hagi tancat i, de la mateixa manera, que n'hagin obert de nous.

Les 130 terrasses que hi ha aquest estiu als carrers i places de la ciutat són les mateixes que hi va haver l'any passat. En canvi, el 2013 n'hi va haver 120, mentre que el 2012 també es van tramitar 130 permisos. L'auge de les terrasses d'estiu es va produir entre els anys 2008 i 2010, quan de les 48 que hi havia, comptant-hi les tradicionals que cada any hi ha al passeig de Pere III, es va passar a 74. És l'època que es van començar a implantar les primeres lleis antitabaquisme.

Patrimoni del Passeig

Fins fa poc temps les terrasses eren patrimoni gairebé exclusivament del passeig. Ara, però, això ja no és així. "Hi ha terrasses pertot arreu", diuen a Regió7 responsables d'alguns establiments d'hostaleria del primer tram del Pere III.

"Això ja no és el que era", lamenten. Opinen que continua anant-hi molta gent, també de fora de la ciutat, però que hi ha altres pols d'atracció com les Bases, la plaça Gispert, la plaça Major, Sant Domènec o la plaça Catalunya, a més a més dels establiments que hi ha escampats arreu de la ciutat, que ha fet que la clientela es dispersi. "Ara ja no fa falta anar al Passeig per prendre alguna cosa", diuen.

L'ordenança que regula l'autorització de terrasses de restauració a l'espai públic especifica que el mòdul bàsic de la terrassa està format per una taula i quatre cadires que ocupen una superfície de 4 metres quadrats.