L'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, una de les més grans organitzacions internacionals de cooperació sense ànim de lucre, ha estat guardonada amb el Premi Princesa d'Astúries de la Concòrdia 2015, que va rebre ahir a Oviedo. A Manresa, aquest orde hi és present fa més de 80 anys.

Actualment, a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa, l'orde hi té dos germans. Hi ofereixen atenció espiritual i religiosa i porten l'obra benèfica. Un d'ells, Quim Erra -l'altre és Joan Manel Quilabert-, és el president del comitè executiu del patronat de la Fundació Althaia. A més a més, l'orde és present a Manresa mitjançant la Fundació Germà Tomàs Canet, que porta el projecte Mosaic de tutela de persones amb problemes mentals; i que va adquirir la casa de les germanetes dels pobres per desenvolupar-hi iniciatives solidàries. És el cas del servei de dutxes per a persones en situació de pobresa.

La Fundació Princesa d'Astúries ha destacat que la institució manté la seva eficiència assistencial amb l'actualització constant de les estructures i l'impuls a la investigació i formació sanitària i social.