Manresa celebrarà entre el 28 de setembre i el 4 d'octubre la cinquena edició de la Setmana del Cor, que inclou una vintena de propostes en tota una setmana d'activitats formatives i divulgatives destinades a promoure els hàbits de vida cardiosaludables entre la població.

La Setmana del Cor l'organitzen 25 entitats, sota la coordinació de l'Ajuntament i el programa Universitat Saludable de la Fundació Universitària del Bages i el patrocini de la Clínica Universitària (CU+). Aquesta cinquena edició s'iniciarà amb una caminada saludable i acabarà amb la caminada per l'Anella Verda.

De dilluns a divendres, cada dia, a les nou del matí, es faran caminades saludables que sortiran dels diferents CAP de la ciutat.

Com en anteriors edicions, la plaça de Sant Domènec concentrarà una jornada d'activitats i demostracions relacionades amb la salut del cor.

Serà dimarts 29 de setembre, des de les deu del matí fins a les set de la tarda, i s'hi podrà veure l'estand de l'Agència de Salut Pública de Catalunya i participar en els tallers de reanimació cardiopulmonar que dirigiran professionals d'Althaia, Reanima, SEM i TSC. En aquest mateix indret, hi haurà un joc de l'oca destinat a l'educació sanitària familiar.

L'Escola d'Hoteleria Joviat hi farà una demostració culinària de receptes cardiosaludables, i l'ICS i Althaia faran càlculs del risc de patir una malaltia cardiovascular.

Una de les novetats d'aquesta edició és que, gràcies a la col·laboració del col·legi de Farmacèutics, es determinaran també els nivells de glucèmia i de colesterol. Les activitats a Sant Domènec es clouran amb l'activitat coreografiada I Love Dance.