La promotora immobiliària Arinoe SL i l'Associació Educativa Arinoe han signat un acord amb Càritas Manresa per a la cessió de dos pisos de l'empresa, que entraran a formar part del pla de xoc per cobrir les necessitats temporals d'habitatge dels usuaris de la institució benèfica.

L'acord el van signar en un acte oficial Josep Timón, representant de la promotora immobiliària, i Jaume Espinal, president de la delegació de Càritas a Manresa.

Segons el document acordat entre les dues parts, l'empresa cedirà dos immobles de la seva propietat a l'entitat per tal que aquesta els inclogui en el seu projecte "Pis de pas". Aquesta iniciativa solidària busca donar solucions d'emergència a aquelles persones i famílies que, pels motius que sigui, s'han quedat sense la seva llar.

El pacte de col·laboració signat entre Arinoe i Càritas s'inclou dins el projecte "Empreses amb cor" , mitjançant el qual l'entitat arxiprestal estableix relació amb diversos negocis per tal que aquests col·laborin en l'atenció de les persones més necessitades en funció de quin sigui el camp en el qual treballen.

A banda d'aquest projecte, l'entitat diocesana també té en marxa altres programes per garantir l'accés de les persones amb menys recursos a una llar. Un exemple d'això n'és el pla de masoveria urbana, amb el qual quatre famílies rehabiliten els pisos d'un bloc del carrer de Sant Miquel de Manresa a canvi de poder-hi viure un cop hagin acabat els treballs.