Cap examinador de trànsit s'ha presentat aquest dimecres a Manresa, malgrat que la DGT havia convocat onze autoescoles de la zona central. En conseqüència, més d'un centenar d'alumnes s'han quedat sense poder-se examinar dels exàmens teòrics i pràctics dels diversos permisos de conducció a la zona de Pistes Manresa. Ha estat una aturada total, que ha afectat també els exàmens teòrics i els de circuit intern, que en l'aturada parcial que va començar fa cosa d'un mes s'havien seguit fent amb relativa normalitat. Els més afectats són els alumnes que es presentaven a l'examen de circulació, que el 13 d'octubre ja no es van poder examinar. Han quedat tots convocats per dilluns, que se'ls examinarà «en la mesura del possible», segons el correu que han rebut les autoescoles de la Federació d'Autoescoles de Barcelona. No està garantit que dilluns no hi hagi una aturada parcial.

«Molt farts»

Aquest dimecres hi havia alumnes que era la quarta vegada que no es podien examinar tot i ser convocats. Els responsables de les autoescoles han transmès molt afartament i cansament per una situació que fa, segons ells, massa temps que s'allarga. Les autoescoles s'hi han presentat abans de les nou, ja que ahir se les va avisar que avui estaven convocades. Hi havia l'esperança que hi hagués serveis mínims que permetessin fer algun examen. Els examinadors ni tan sols s'hi han presentat.

Aquest col·lectiu va convocar per aquest dimecres una aturada total a tot Espanya per aconseguir una millora salarial que fa temps que el govern centrals els va prometre i per millorar la seva jornada laboral: reduir els exàmens diaris de 13 a 12, augmentar la plantilla d'examinadors per fer front al volum de demanda d'exàmens i poder donar el resultat dels exàmens de circulació després de la prova per evitar que, si l'alumne no en queda satisfet, no hi hagi cap agressió. Aquesta nit hi ha prevista a les nou una reunió de la Federació a la zona de Pistes per discutir si es demana o no la privatització dels exàmens.