El Pont Nou de Manresa, que des de divendres passat torna a estar obert per als vianants i bicicletes, es va convertir durant el dia d'ahir en un dels principals punts de pas per a bona part de la munió de persones que, coincidint amb la jornada de Tots Sants, acudien a peu al cementiri de Manresa. A part dels visitants del cementiri també hi havia curiosos que s'hi van acostar per veure com havia quedat i d'altres que hi passaven tot practicant esport, ja fos corrent o en bicicleta. Entre els curiosos també hi havia els que s'aturaven a fer-se fotos en els balconets triangulars que hi ha al pont.

Maria Serra era una de les persones que ahir al migdia es dirigien al cementiri passant pel Pont Nou. Li agrada com ha quedat després de la restauració i assegurava que si no hagués estat obert al trànsit "hauria vingut al cementiri en autobús", perquè "venir per l'altra banda és fer molta volta i per a mi poc pràctic". Per a Serra també és positiu que no hi pu- guin passar els cotxes: "el pont és força estret, i anys enrere, quan hi circulaven cotxes i gent a peu, era molt perillós. Ara s'hi pot anar amb molta tranquil·litat".

També celebrava que s'hagi escurçat el recorregut una parella de Sant Joan de Vilatorrada que es vol mantenir en l'anonimat. En el seu cas ahir van sortir a passejar des de casa seva cap a Manresa. Explicaven que "venim des de Sant Joan i per anar a Manresa a peu ho hem trobat a faltar durant tot el temps que ha estat tallat perquè havíem de caminar molt més", deien. També afegien que "ara faltaria que els ajuntaments es posessin d'acord i el camí que passa per sota el pont pugui arribar fins a Sant Joan".