Eliminar els sucres, limitar al màxim els productes lactis i també el gluten, i fer de la verdura la base de l'alimentació són els principis bàsics de l'alimentació per a infants i joves, que també es podria extrapolar als adults. Ahir es va celebrar a Manresa la primera jornada sobre alimentació infantil i juvenil "Nens supersans", en la qual van participar més de 300 persones. Va ser organitzada pel grup Llobet amb la col·laboració d'Ets el que menges, i es va celebrar a l'aula 2000 del Lacetània en un ambient molt familiar.

Entre els ponents hi havia el popular psiconeuroimmunòleg Xavier Verdaguer, que a partir d'ara passarà consulta a Manresa, segons va anunciar, i la directora d'Ets el que menges, Núria Coll. Es va parlar de l'impacte del naixement i la lactància, i com programar la futura salut dels fills; els conceptes bàsics per començar bé l'alletament; nens sans i feliços i com alimentar les defenses.

Per als organitzadors, les patologies que poden aparèixer als 40 o 50 anys "es couen" ja durant la infància, de forma que "si fem prevenció, no haurem d'estar tapant forats", va explicar Coll.

Per això va recomanar fer fora els sucres de les dietes dels infants i joves, menjar molta verdura i fruites. També carn, peix i ous, però de qualitat, i si pot ser, ecològics, i en menys quantitat "del que fem habitualment. No hem de tenir obsessió pel tall, ni tan sols menjar-ne cada dia". A això, cal afegir-hi fruits secs, llavors, espècies, "i si vols excel·lir, algues i germinats. Beure aigua i poca cosa més". Aquest tipus de dietes que es va recomanar a la jornada sobre l'alimentació infantil també es pot extrapolar en la majoria de casos als adults, va precisar.