"En aquests moments no tenim cap informació ni de com, ni de quan, ni de quants". Malgrat això, la voluntat de Creu Roja és "avançar feina per si arriben. Preparar-nos perquè no ens agafi amb els pixats al ventre". Miquel Riera, president de Creu Roja Manresa, explica així el que està fent l'entitat de cara a l'eventual arribada a la capital del Bages de refugiats provinents de països en conflicte. El primer pas ha estat posar en marxa una campanya de captació de fons d'emergència.

Regió7 va informar que Manresa, que, inicialment, havia de ser una ciutat de segona acollida de refugiats, ho serà de primera. És a dir que, tan aviat com n'arribin a Catalunya, un dels municipis on aniran primer serà la capital del Bages. El lloc, l'antiga casa de les germanetes dels pobres, ara de l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, que gestiona la Fundació Germà Tomàs Canet. Riera informa que per a aquesta primera arribada ja hi haurà finançament estatal però que en caldrà per a la segona fase, la que suposarà distribuir les famílies per diferents municipis on puguin començar a fer vida normal. Per això es fa aquesta captació de fons d'emergència.

Adverteix que "podria ser que no en vinguessin en una primera fase"; que "amb dos punts d'acollida ja quedés cobert del tot i que el tercer, que és el de Manresa, no fos necessari". El que sí que és segur és que en una segona fase Manresa serà ciutat d'acollida.

Al marge la campanya d'àmbit de Manresa i comarca per captar fons amb el lema "Dignitat per als refugiats" (els diners s'han d'ingressar al compte de Catalunya Caixa ES22 2013 0695 1802 0104 6966), i de repartir als diferents ajuntaments uns fulls d'inventari per saber les possibilitats que tenen d'acollida, Riera explica que "als nostres voluntaris els farem algun tipus de formació per estar preparats per fer front a la situació que ens vindrà, si ho fa".