El president del grup municipal del PSC, Felip González, va criticar que la Generalitat aposti per desviar el trànsit pel centre de Manresa quan hi ha cues a la C-55 en comptes d'aixecar les barreres de l'autopista Terrassa-Manresa (C-16).

El polític socialista va expressar la "insatisfacció" pel fet que el Servei Català de Trànsit consideri que desviar els vehicles pel centre de Manresa sigui una solució "més idònia" que la de l'aixecament puntual de barreres per unes quantes hores, una mesura que està recollida formalment entre les opcions a prendre.

Segons González, aquesta no sembla la millor resposta del Servei Català de Trànsit en uns moments en què la sensibilitat popular i institucional -el consell d'alcaldes del Bages va debatre dimecres la qüestió- "està a flor de pell sobre aquesta qüestió".

Per contra, González va manifestar la satisfacció del seu grup municipal pel compromís de la Generalitat d'estudiar les mesures que siguin necessàries per a la millora de la seguretat dels accessos als trams de format autovia de la C-55.

El posicionament del polític socialista feia referència a una carta del Servei Català de Trànsit com a resposta a un acord del ple municipal de l'Ajuntament de Manresa del dia 17 de setembre. El SCT recorda que l'aixecament de barreres de l'autopista està previst "en els casos necessaris".