Manresa aportarà a La Marató d'enguany l'entrepà més llarg de Catalunya. Aquesta és la principal novetat que ha organitzat la Plataforma Manresa Mobilitza't amb La Marató, i substitueix la tradicional tómbola solidària.

L'entrepà farà 300 metres de llargada, i els preparatius per fer-lo començaran demà al matí a la plaça de Sant Domènec a càrrec de les Cuineres del Bages. La seva responsable, Dolors Gómez, ha explicat que "tots els ingredients seran d'aquí, des del pa fins als embotits, l'oli o els tomàquets".

És previst que en surtin unes 1.500 racions que, ja a la tarda, es vendran a un preu simbòlic de 3 euros més la voluntat.

La Marató d'enguany tracta dues de les malalties metabòliques més freqüents a Catalunya: la diabetis i l'obesitat. És el dotzè any consecutiu que la Plataforma Manresa Mobilitza't amb La Marató, que lidera Mútuacat, organitza actes a la capital del Bages. Durant tot aquest temps han aportat més de 290.000 euros. Segons el director general de Mútuacat, Ricard Macià, Manresa torna a apostar per la solidaritat i el territori. "Junts som imparables i esperem que la ciutat i la comarca s'afegeixin a totes les activitats de la plataforma". Entre aquestes hi ha la cursa "5 km per la vida" que se celebrarà diumenge.