Les Escodines porten al ple l´exigència d´escales o rampa mecànica als Drets

El govern demana "confiança" als veïns per trobar conjuntament la millor solució de mobilitat

25.01.2016 | 07:49

El barri de les Escodines va fer escoltar als regidors i l'alcalde de l'Ajuntament de Manresa l'exigència que a la Baixada dels Drets hi hagi escales o una rampa per salvar adequadament i d'una vegada per totes el secular aïllament que pateix per la pronunciada diferència de cota entre la Via de Sant Ignasi i el carrer de Sobreroca.

La presidenta de l'associació de veïns, Carme Carrió, va intervenir al ple municipal de dijous fent ús del reglament de participació ciutadana per advertir que el barri no acceptarà que les obres que paga amb 2,7 milions d'euros La Caixa, corresponents a càrregues urbanístiques de l'operació de la Fàbrica Nova, no contemplin escales o una rampa mecànica.

Primerament Carrió i després la regidora de la CUP Gemma Tomàs van donar a conèixer que entre la documentació de l'operació que s'està portant a terme al sector, i que ha començat amb l'ensorrament de la Sala Ciutat, se cita la possibilitat que els diners previstos per fer les escales mecàniques puguin acabar anant a parar al condicionament d'un solar de 4.000 m2 al costat de la piscina per fer-hi esport a l'aire lliure.
Dídac Escolà, de DM, i Andrés Rojo, de C's, van demanar diàleg a l'equip de govern, i Joaquim Garcia, del PSC, va reclamar la posada en marxa de la comissió de seguiment de les obres.

El regidor convergent d'Espai Urbà, Jordi Serracanta, en va tenir ben bé prou i no se'n va poder estar de lamentar-se que s'estiguessin comportant "a la manresana clàssica: posant una nebulosa a sobre de les coses que són positives". Va demanar "confiança" tant als veïns com als grups de l'oposició, i va insistir que ja siguin "escales mecàniques o un altre tipus de solució" la proposta final serà fruit del diàleg. Va explicar que les escales i el solar no tenen res a veure i que el que sí que s'ha fet és lligar-ho tot ben lligat "perquè no es perdi cap cèntim".

En el seu torn de rèplica, Carme Carrió va alertar que l'entitat financera faci prevaler criteris economicistes i va demanar un estudi independent sobre la viabilitat de les escales o rampa mecànica.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Els estudiants en un dels exercicis al llarg del camí ignasià
Estudiants d´ESO experimenten l´espiritualitat del camí ignasià

Estudiants d´ESO experimenten l´espiritualitat del camí ignasià

Un grup d'alumnes de l'escola FEDAC va fer el darrer tram del camí ignasià entre Castellgalí i...

Minimarató de reanimació cardiopulmonar amb 1.400 alumnes

Nens i joves de primària, ESO i cicles de grau superior aprendran a fer anar un desfibril·lador

Ple de Manresa: aprovat per unanimitat batejar amb el nom d´Andreu Vivó la sala de gimnàstica artística del Vell Congost

Ple de Manresa: aprovat per unanimitat batejar amb el nom d´Andreu Vivó la sala de gimnàstica artística del Vell Congost

En la sessió d'aquest dijous també s'han acordat els canvis a Aigües de Manresa mentre els...

Alumnes d´ESO de Manresa experimenten l´espiritualitat del Camí ignasià

Alumnes d´ESO de Manresa experimenten l´espiritualitat del Camí ignasià

Estudiants de secundària participen en un itinerari amb activitats de meditació i gestió de les...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema