Els qui tenien la disfressa a punt per participar en la rua de Manresa no eren, ahir, els únics que es lamentaven que, després de més de noranta dies de sequera, hagués de ploure justament diumenge al matí. Tenien el mateix pensament els comensals de la calçotada popular organitzada per Regió7 amb productes comarcals, que estava prevista al migdia, a l'aire lliure, a l'Oller del Mas.

Al final, però, el temps va ser clement i, després que a l'Oller del Mas ja s'haguessin recollit totes les taules exteriors per aixoplugar-les a l'interior, al migdia es van tornar a treure a l'exterior i es va poder servir l'àpat sota un sol cristal.lí destorbat, només, per bufades de vent que van obligar a fer alguns equilibris amb plats i vasos.

La calçotada va aplegar 251 persones de totes les edats, en bona part agrupades en famílies que volien degustar el típic plat hivernal sense haver de fer enrenou a la cuina de casa i per un preu molt econòmic, o que volien celebrar algun esdeveniment. Hi va haver, per exemple, qui va aplegar pares, avis, tiets i cosins per un aniversari. La resposta va superar de molt les previsions inicials, i els tiquets es van esgotar en només tres dies.

En total es van servir 4.500 calçots, tots degudament embolicats, naturalment, en pàgines de Regió7. El segon plat va proporcionar 35o botifarres, i de postres hi va haver talls de coca abundants.

La calçotada tenia com a objectiu oferir una activitat econòmica i agradable als mai prou preuats subscriptors i lectors, i alhora promoure productes de la Catalunya Central i demostrar que no cal recórrer a subministraments d'enlloc més per omplir de cap a peus un menú complet com el d'ahir.

Els calçots i els tomàquets eren de casa Ametller; la salsa era de Ferrer; el pa, de Forn Passeig; les botifarres, de germans Caus; la coca, de Ca l'Agustí; els iogurts, de La Torre; la cervesa, Guineu; l'oli, de l'Oller del Mas; i el cafè, del coffee truck de Cafès del Bages, un vistós vehicle acabat d'estrenar. Es va disposar també de wi-fi gràcies a Kouten; d'inflables per entretenir els menuts aportats per Festactiva; i d'aigua de Vending Recreset. Tots ells, com l'Oller del Mas, van voler col.laborar a fer la diada ben lluïda. Un sorteig de dos regals va tancar la festa.