El diputat de la CUP al Parlament de Catalunya Albert Botran va dir que la desconnexió amb l'estat espanyol s'ha de fer seguint una pauta i que la ruptura no ha de ser de cop. En aquest sentit, Botran va posar d'exemple que una de les formes de desconnexió és la de la hisenda. En una xerrada que va oferir dijous al vespre amb motiu de la presentació de l'organització Poble Lliure a Manresa, el diputat va dir que Catalunya ha d'anar recollint els impostos que ara van a les arques de l'estat espanyol i d'aquesta manera anar assolint l'estat propi.

"Crearem espais on nosaltres governarem i al final la comunitat internacional haurà de reconèixer Catalunya", va explicar. D'aquesta manera, Botran és més partidari d'assolir la independència de forma gradual i no amb una ruptura de cop. Botran va estar acompanyat de Toni Casserras, exregidor de l'Ajuntament de Manresa i militant històric de l'esquerra independentista.

Casserras va ser l'encarregat d'obrir l'acte, que es va fer a la casa Lluvià. Poble Lliure és una organització que vol aprofundir en els principis ideològics i estratègics de la construcció del socialisme, la independència dels Països Catalans i la superació del patriarcat. Es presenta com una nova eina de coordinació i reforçament estratègic.