A partir de la setmana vinent començaran a arribar a Barcelona noranta refugiats. La previsió és que s'instal·lin a la Casa Bloc, al districte de Sant Andreu, mentre que, de moment, no se n'espera cap a Manresa, a l'antiga casa de les germanetes dels pobres de l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, que va cedir espai en aquest edifici per acollir-hi asilats.

Segons va informar ahir a Regió7 el departament de Treball, Afers Socials i Famílies, l'única dada segura és que la setmana vinent començaran a arribar a la Casa Bloc de Barcelona, propietat de la Generalitat i que va obrir portes la setmana passada, una norantena de persones. A partir d'aquí, no hi ha previsió que n'arribin a la capital del Bages, extrem que va confirmar el president de Creu Roja Manresa, Miquel Riera.

Afegia que aquesta norantena de refugiats no "és la gent que està encallada entre Grècia i Turquia", sinó que són persones que han arribat "per altres conductes, ja sigui amb avió o bé amb algun tipus de barca entrant pel sud d'Espanya". Són d'orígens diversos -ucraïnesos, sirians, iraquians, eritreus- i ja fa mesos que són a Catalunya. Comentava que de casos com aquests "el 2015 ja se'n van atendre més d'un miler".

A Manresa hi ha un centenar de places disponibles per acollir asilats, que se sumen a 48 a Barcelona ciutat, 20 a Tarragona, 20 a Lleida i 50 a Vic, concreta Riera. Creu Roja és una de les tres entitats acreditades, juntament amb la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat i l'ONG Accem, que treballa amb persones refugiades i immigrants, a les quals l'estat comunica les seves decisions sobre aquest tema, i són aquestes entitats les que després ho fan saber a la Generalitat de Catalunya, van fer saber les fonts del departament.