El Centre de Normalització Lingüística Montserrat va engegar, ahir, dimarts, 19 d´abril, una nova edició del programa Voluntariat per la llengua, un activitat que posa en contacte persones catalanoparlants amb persones que no parlen el català habitualment amb l´objectiu de fer pràctica oral durant una hora a la setmana.

L´acte de presentació es va dur a terme al Centre Cultural el Casino i va comptar amb la presència de la regidora de Cultura, Anna Crespo, que va destacar la gran satisfacció que sentia en veure la sala plena de participants i va elogiar la tasca d´uns i altres en el fet de de col·laborar a enfortir els vincles entre la comunitat catalana i la nouvinguda a través d´un element tan imprescindible com la llengua.

A continuació la trentena de persones assistents van poder conèixer i intercanviar les primeres impressions amb la seva parella lingüística. En aquesta edició, se n´han format 40 amb aprenents procedents del Marroc, Ruanda, Bulgària, el Brasil, Holanda, Colòmbia, Armènia i Mèxic, entre d´altres.

A banda de la quarantena de parelles que inicien ara la seva participació al programa, cal destacar que n´hi ha 23 d´edicions anteriors que continuen actives. Aquest és el cas de la Marianna, de Rússia, i la Montse, que són un exemple de parella exitosa, ja que, segons van manifestar, entre elles s´ha creat un vincle que van més enllà del pur aprenentatge de la llengua.

Pel que fa a la comarca, cal dir que el programa no només és actiu a Manresa, on es concentren la majoria de parelles lingüístiques, sinó que també té presència a municipis com Artés, Santpedor, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Feliu Sassera, Sant Fruitós de Bages, Sant Vicenç de Castellet i Monistrol de Montserrat.

El Voluntariat per la llengua va néixer el 2003 i ja són més de 100.000 parelles lingüístiques les que s´han format a tot el territori català. Les persones interessades a participar-hi poden fer-ho en qualsevol moment de l´any a través de www.vxl.cat o adreçant-se de manera presencial al Centre de Normalització Lingüística Montserrat, situat al carrer Jaume I, 8, de Manresa.