Amb una eucaristia que va acabar amb l'actuació dels Tirallongues, la parròquia de Sant Pere Apòstol de la carretera de Santpedor ha començat els actes per celebrar els seu cinquantè aniversari, que continuaran fins al juliol.

Diumenge al migdia hi va haver una missa presidida pel bisbe de Vic, Romà Casanova, a la qual van assistir l'alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés, ja que Sant Iscle i Pineda pertanyen a aquesta parròquia, i el regidor de Turisme i Barris de l'Ajuntament de Manresa, Joan Calmet.

Després es va descobrir un mural de l'artista Jaume Gubianes i una exposició en la qual es pot fer un recorregut pels 50 anys de la parròquia que va tenir Pere Campàs com a primer mossèn el 1963, abans que el llavors bisbe de Vic signés el decret de la seva creació que va entrar en vigor l'1 de maig del 1966.

Les activitats d'aquests 50 anys continuaran el 22 de maig amb una missa familiar, concert i arrossada. El 29 de juny, festa de Sant Pere, hi haurà la conferència "De les esglésies dels anys 60 a les de les del primer quart del segle XXI", amb l'historiador Francesc Comas i el pare Francesc Riera.