2,3 milions de subvencions a l´edifici Impuls estan retirats, amenaçats o ja han caducat

Els 0,4 milions d'euros que el PSC va alertar que l'Ajuntament ha de tornar són només la punta de l'iceberg

07.05.2016 | 07:41

El govern de Convergència i Esquerra de l'Ajuntament de Manresa va comparèixer aquest dimarts públicament capcot per revelar la dimensió del problema que ha causat que empreses que no es dediquen en un alt grau a recerca i desenvolupament s'instal·lessin a l'edifici Impuls del Parc Tecnològic: UVE Solutions, Deporvillage i La Caixa.

El PSC va tibar la manta amb els 405.000 euros de subvenció que la Diputació reclamava que li fossin retornats, però hi ha moltes més qüestions que aquesta.

Les subvencions concedides per la Generalitat mitjançant els fons Feder i per la Diputació per a l'edifici Impuls sumen 2.340.000 euros. D'aquesta quantitat global 1.128.000 euros han estat revocats -376.000 per la Diputació i 752.000 per la Generalitat-; 376.000 euros podrien anar pel mateix camí i la resta dels diners subvencionats no han estat utilitzats perquè l'Ajuntament no tenia diners per posar la part que li corresponia.

Les subvencions tenen una estructura en què el 50% de l'obra l'aporta el fons Feder, el 25% el posa la Diputació i l'altre 25%, l'Ajuntament. Són 836.000 euros que van ser concedits i que no s'han invertit i a hores d'ara ja tenen exhaurit el termini. La banda bona és que com que l'obra de la tercera fase de l'edifici Impuls no s'ha fet (la que correspon a la banda que dóna al CTM) no hi ha possibilitat que calgui tornar els diners.

Més revocacions?

Interrogat el regidor d'Hisenda, Josep Maria Sala, sobre si a banda de les peticions de revocació dels 1.128.000 euros de la primera convocatòria Feder també n'hi havia que afectessin els 376.000 euros de la segona convocatòria no es va mostrar concloent.

La seva resposta va ser: "hi ha la possibilitat, però com tot a la vida, que ho puguin recórrer o no. És possible però no sabem si serà o no serà. Cauria dintre d'allò raonable però en aquest moment, dia 3 de maig, no hi ha cap requeriment entrat per registre".

A banda de Sala, a la compareixença de premsa hi havia Antoni Llobet, portaveu del govern municipal, i Marc Aloy, regidor de Planejament i Projectes Urbans.

Llobet va detallar tota la cronologia del projecte del Parc Tecnològic, que té la seva gènesi al 2002, "en una situació absolutament diferent de l'actual. Fa 14 anys el projecte tenia la voluntat de construir un parc tecnològic de referència al país, amb uns requisits molt estrictes".

Per al portaveu del govern, davant el canvi de realitat econòmica i la seva durada en el temps, tots els agents implicats van acordar que "sense trair l'esperit de fons de crear un Parc Tecnològic, calia adaptar-lo a les necessitats reals, després d'una crisi duríssima i d'acord amb la situació econòmica actual". L'Espai Motor (posteriorment anomenat edifici Impuls) tenia com a missió convertir-se en una instal·lació de referència.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Imatge del primer dia de vaga
El comitè de vaga de Bages Exprés es reuneix amb Treball

El comitè de vaga de Bages Exprés es reuneix amb Treball

Els empleats han instat al secretari general a pressionar la Hispano Igualadina perquè subrogui...

Comença la segona fase de les obres a l´antic Col·legi de Sant Ignasi de Manresa

Comença la segona fase de les obres a l´antic Col·legi de Sant Ignasi de Manresa

La nova actuació consisteix en la rehabilitació de les façanes interiors del claustre. Avui s'ha...

L´estalvi energètic guanya adeptes, malgrat la fama de car que té tot el que és ecològic

L´estalvi energètic guanya adeptes, malgrat la fama de car que té tot el que és ecològic

Empreses dedicades a l'aïllament de les cases s'afegeixen al boom de la biomassa a l'Ecoviure

Interès pels testimonis d´activisme mediambiental

Interès pels testimonis d´activisme mediambiental

L'activitat s'incloïa en la fira i en la Manresa Solidària

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema