Oliveres, ametllers, camins envoltats de murs i barraques de pedra seca pels quals es podrà passejar amb itineraris degudament senyalitzats. Això és el Parc del Secà, un terreny de 13 hectàrees propietat del Consorci del Bages per a la Gestió de Residus, que l'ha condicionat per obrir-lo a la ciutadania. El Consorci es converteix, així, en la primera entitat de residus a Catalunya que destina part de les seves instal·lacions per convertir-les en un nou espai natural per a l'oci.

El Parc del Secà queda enclotat entre el polígon industrial de Bufalvent i l'anomenat parc Ambiental, l'abocador. S'hi arriba pel carrer Pau Miralda de Bufalvent, on hi ha habilitat un petit aparcament, i a partir d'aquí un camí que s'ha de condicionar condueix al nou espai.

més de 400 oliveres de les quals s'elaborarà oli de la varietat verdal i una dotzena de barraques de pedra seca. També ametllers. El Consorci ha desbrossat tota la zona que el bosc s'anava menjant, ha netejat camins i i senyalitzarà tres itineraris d'aproximadament un quilòmetre cadascun per poder-lo recórrer.

Per al regidor de l'Entorn Natural, Marc Aloy, es tracta d'un projecte que recupera l'agricultura tradicional de secà de Manresa, paisatge i patrimoni com la recuperació d'elements de pedra seca. A més a més és un nexe d'unió entre la vall del Cardener i la del Llobregat, i ajuda a relligar l'Anella verda de Manresa.