Després que la regidora de Joventut, Anna Crespo, donés a conèixer en el darrer ple municipal que la Generalitat no volia continuar gestionant l'alberg del Carme més enllà del venciment de la concessió el 2019, ara l'Ajuntament ha deixat oberta la porta perquè això ni sigui així.

El director general de l'Agència Catalana de la Joventut, Cesc Poch, va ser a Manresa per reunir-se amb Crespo i, segons una nota de premsa feta pública, "tots dos han acordat treballar de manera coordinada per oferir el millor model de gestió possible per a l'alberg a partir del 2019, data de finalització del conveni actual".

L'Agència Catalana de la Joventut de la Generalitat és titular de la concessió per a la gestió de l'alberg del Carme de Manresa fins a l'any 2019. Segons el comunicat, la Generalitat i l'Ajuntament estan oberts a estudiar totes les possibilitats, "sense descartar la continuïtat del model actual".

Sempre segons el comunicat, els representants de totes dues institucions han fet pinya davant dels comentaris de la darrera setmana sobre aquesta qüestió i han volgut deixar clar que fins al 2019 la gestió és de la Generalitat, que de cara al futur no hi ha decisions en ferm preses i que la voluntat inequívoca de les dues parts és buscar la millor opció, ja sigui la continuïtat de la gestió per part de la Generalitat o un traspàs a un altre operador.

6.000 pernoctacions

L'alberg del Carme forma part de la xarxa Xanascat de la Generalitat. L'equipament, de manera idèntica a d'altres albergs d'interior, ha experimentat els darrers exercicis una davallada en l'ocupació, sobretot a partir del moment en què va deixar de fer les funcions de residència universitària, que va coincidir amb l'esclat de la crisi econòmica. Darrerament, però, les xifres s'estan recuperant. El 2016 hi va haver més de 6.000 pernoctacions a l'alberg, mentre que els primers quatre mesos d'aquest any ja s'han assolit un miler més de pernoctacions en comparació del mateix període de l'any passat.

Pla de rellançament

Cesc Poch va explicar que l'Agència ha posat en marxa recentment un pla director de rellançament d'albergs de joventut i socials de Catalunya, que inclou diverses mesures, com ara obrir-se a nous col·lectius, posar en marxa nous programes, a més a més dels que hi ha en vigor (L'estiu és teu, Vacances en família, etc), i tirar endavant una renovació tecnològica per facilitar molt més les reserves on-line, entre altres mesures. Els primer resultats s'han començat a notar, ja que aquest any al conjunt dels albergs de la xarxa Xanascat s'ha produït un increment del 8% en l'índex d'ocupació.

A la trobada entre Poch i Crespo també hi va ser present la directora de l'alberg del Carme de Manresa, Assumpta Mas.