Aplaudit només entrar a l'auditori de la Plana i reclamat quan n'estava sortint per fotografiar-s'hi, el President de la Generalitat, Carles Puigdemont, va entomar les peticions que li va fer el director de Regió7, Marc Marcè, a l'inici de l'acte sobre el fet que Manresa disposi d'eines molt petites per afrontar necessitats molts grans recordant que la perspectiva que li permet el fet de ser de comarques fa que se les pugui sentir especialment seves. Malgrat això, va apuntar que "els països no els fan les capitals de província, ni els grans edificis, sinó les persones". Argument en el qual va insistir.

Va exemplificar la seva consciència i sensibilitat vers les comarques amb la tria que va fer en el seu inici el diari El Punt, on va treballar i del qual va ser un dels responsables, on va apostar per una informació de baix a dalt i no pel provincianisme còmode, aposta que també va fer Regió7, va recordar. I també ho va fer, va dir, amb la seva decisió, quan va posar en marxa l'Agència Catalana de Notícies, d'establir la seu a Girona i no a Barcelona, com s'esperava.

Per a Puigdemont, la decisió cada vegada més ferma de tenir un país potent de punta a punta és el que va permetre gestionar amb eficàcia el tràgic accident ocorregut a Freginals, que va llevar la vida a més d'una desena d'estudiants.

Va repetir que "les persones són el principal vehicle de dinamisme", per exemple, per "liderar una quarta revolució industrial" i, novament defensant les comarques, va insistir que totes ho han de poguer fer "sense haver de pagar un doble impost" pel fet de no fer-ho des del cap i casal.

En la part final no va oblidar defensar la independència de Catalunya i el compromís del govern per aconseguir les eines d'estat necessàries per portar més enllà la bona feina que ja està fent el país.