La Diputació de Barcelona va crear fa quatre anys els premis Olímpia, amb la voluntat de posar en valor l´esport base i la tasca esportiva que es fa des del món local i per part d´entitats i persones que treballen de manera altruista i sovint anònima. Els guardons es concedeixen anualment a un àmbit territorial diferent en el marc de les comarques de Barcelona, i aquest any els guardons es lliuren a Manresa, i corresponen a les comarques del Bages, Berguedà, Osona i Moianès. La gala de lliurament tindrà lloc aquest divendres, a les 8 del vespre, a la Sala Gran del Teatre Kursaal.

Aquest migdia, al mateix Kursaal, s´ha fet la presentació dels premis, amb l´assistència de l´alcalde de Manresa, Valentí Junyent, el diputat d´Esports de la Diputació, Josep Salom, i el regidor d´Esports de l´Ajuntament, Jordi Serracanta.

El diputat Josep Salom ha explicat que els guardons volen premiar l´esport de casa nostra que habitualment no gaudeix de reconeixement. Segons ell, és molt remarcable el fet que al país hi hagi 12.000 clubs i entitats esportives, de les quals 7.000 són a les comarques de Barcelona. Per això, els premis volen reconèixer la feina que es fa en l´esport local i de base i la gent que s´hi dedica. Per al lliurament, enguany s´ha triat la ciutat de Manresa, una "capital esportiva de primer ordre", ha dit Salom.

L´alcalde Valentí Junyent ha recordat que "Manresa és una ciutat esportiva, tant per les modalitats que s´hi practiquen com per la quantitat de clubs esportius i el nivell de les instal·lacions". Junyent ha convidat tothom a participar a la gala d´aquest divendres, ha remarcat la importància de l´esport base a la nostra ciutat i al país, i ha agraït a l´àrea d´Esports de la Diputació, encapçalada pel diputat Josep Salom, l´organització de l´esdeveniment a Manresa i, més enllà d´això, "el seu suport continuat a les iniciatives que s´organitzen des de la ciutat i a les seves instal·lacions".

Al seu torn, el regidor d´Esports, Jordi Serracanta, ha remarcat la projecció que representa per a Manresa les activitats esportives que s´hi organitzen, i el gran gruix d´esdeveniments que, vehiculats a través dels clubs, són una mostra de la bona salut de l´esport manresà. Serracanta ha esmentat esdeveniments recents com el partit internacional de waterpolo femení, el campionat de Catalunya de patinatge o la cursa nocturna pel Centre Històric com a elements que reforcen la capitalitat de la ciutat.

La llista de candidats als premis Olímpia que es lliuren divendres són els següents:

Esport adaptat: Fundació Ampans, EEE Llar Sta. M. de Queralt, Josep Serres i Club Car;

Escola esportiva: EGIBA, Associació Esportiva Mountain Runners, Escola Triatló Ateneu les Bases i Escola La Sínia;

Equip esportiu escolar: Fundació Joviat Futbol Sala i Ribetana FC;

Tècnic esportiu: Jordi Pérez, Jordi Pont, David Roca i Joan Arumí;

Esportista revelació: Miqui Riera, Marc Pérez, Pol i Marc Oliveras i Aniol Clavell;

Contribució a l'esport: Jaume Ambrós, Rossend Soler, Isma Monfort i Núria Orra;

Constància esportiva: Ingrid Alsina, Pau Bartoló Germà Cabrera i Antoni Arjona;

Joc net: Consell Esporiu del Bages, Motoclub B. Berguedà, Eval, Ass. Esports amb Valors i Club Basquet l'Esquirol.

A partir de les propostes dels consells esportius comarcals, un jurat ha determinat aquests finalistes. Els guanyadors es faran públics a la gala de divendres. En el marc de l´acte, hi haurà l´actuació de membres de l´escola de ball Royal Dance, de Manresa. Els interessat s assistir-hi poden fer-ho a través de la seva entitat o club esportiu, si en formen part, però l´accés també serà lliure per al públic en general.

Les anteriors edicions dels premis van tenir lloc a Calaf, les Franqueses del Vallès i Sant Sadurní d´Anoia.