La candidata del PSC a les properes eleccions generals del 26 de juny, Meritxell Batet, ha fet un parell d’actes de precampanya a la Catalunya Central. Aquest matí ha estat a Vic i, a la tarda, a Manresa, on s’ha reunit, a la seu del PSC de la carretera de Cardona, amb mig centenar de militants i simpatitzants. A banda d’exposar les línies bàsiques del programa electoral que defensarà en la campanya electoral que arrenca aquest divendres, Batet ha escoltat les reivindicacions del territori basades, sobretot, en la necessitat de resoldre el problema de la C-55 i el seu necessari desdoblament, i en la problemàtica ferroviària de rodalies en general, i més concretament de la R4 de Manresa a Barcelona.

Meritxell Batet ha fet un Facebook live a les 6 de la tarda en què ha relatat les seves impressions a posteriori de la seva estada a Manresa i s’ha mostrat convençuda que amb un govern socialista a La Moncloa a partir de l’endemà de les properes eleccions, a l'entendre dels socialistes es podrà resoldre la mancança d’inversió estatal en infraestructures bàsiques que el bloqueig de diàleg entre els governs de la Generalitat i de Madrid no ha estat capaç de resoldre.

En la seva intervenció davant la militància manresana, Batet ha lamentat, entre altres, l’actual bretxa salarial (que és de més del 24%) entre homes i dones i que té una conseqüència directa en les pensions de les dones. «Un futur, el de les pensions -ha dit- que ens genera incertesa perquè Rajoy ha deixat ja mig buida la guardiola de les pensions, i quatre anys més de les seves polítiques podria suposar deixar-la a zero».

En aquest sentit, Batet ha defensat la necessitat de reinstaurar el paper del Pacto de Toledo com a garantia del Sistema Públic de Pensions; acabar amb el dèficit del sistema amb un recàrrec de solidaritat a grans fortunes i grans patrimonis, i revisar el copagament farmacèutic per tenir en compte criteris de necessitat i cronicitat.