L'Ajuntament no pot acceptar diners d'un veí per a l'ermita del Guix perquè no seria legal

Assegura que la tramitació ordinària segueix el seu curs i les obres es reprendran el setembre i duraran poc temps

23.06.2016 | 09:18
Imatge de l´ermita del Sant Crist del Guix, al sector dels Dolors
Imatge de l´ermita del Sant Crist del Guix, al sector dels Dolors

L'equip de govern de CDC i ERC de l'Ajuntament de Manresa ha reconegut que no existeix cap sistema burocràtic per acceptar els 16.000 euros que avançaria un particular per acabar l'obra de la capella del Guix. El posicionament arriba després que una trentena de veïns mostrés el seu malestar pel fet que les obres estiguin aturades i no es pugui estrenar la rehabilitació de l'ermita coincidint amb les festes del barri del mes de juliol.

El 2013, l´equip de govern va tenir notícia de problemes estructurals greus a la capella del Guix, que és de la seva propietat, i es va prendre la decisió de tancar-la i dur-hi a terme una intervenció que en garantís la seguretat i permetés fer-ne l´ús litúrgic habitual.

El pressupost inicial que es va sol·licitar era de 26.000 euros, dels quals l´Ajuntament en finançava 10.000, l´associació de veïns 11.000 (dels quals 6.000 provenien d´una donació d´un empresari), i 5.000 de l´Associació d´empresaris del sector dels Dolors.

Els treballs es van dur a terme d´acord amb el pressupost aprovat, però en l´execució dels mateixos es va determinar que els problemes eren més greus dels que s´havien detectat en la primera revisió, i el pressupost es va incrementar en 15.000 euros. En obres que afecten construccions antigues és habitual que apareguin problemes que representen un sobrecost sobre el previst inicialment. En aquell moment es van aturar les obres i l´Ajuntament, a través de la regidoria de Barris i Acció Comunitària, es va fer càrrec de la situació i es va comprometre a trobar els diners per finançar aquesta part extraordinària de les obres, garantir la seguretat de l´ermita i poder-la reobrir com més aviat millor.

L´associació de veïns va explicar a l´Ajuntament que un veí s´oferia a avançar els diners per finançar aquesta part de les obres i així executar-les immediatament.

L'Ajuntament no pot acceptar els diners

Segons l'Ajuntament, es tracta d´avançar els diners: fer un préstec. El veí en qüestió hi posava els diners, però l´Ajuntament els havia de retornar. Aquesta fórmula de finançament de l´Ajuntament (préstec d´un particular) no està contemplada legalment. Per aquest motiu, es va comunicar a l´associació de veïns que no es podia acceptar l´oferiment d´aquesta persona tot i agraint molt la seva total predisposició, i que al ple municipal del mes de juliol es realitzaria un canvi de partides per tal de poder disposar de 15.000 euros del pressupost ordinari municipal per a aquestes obres.

Finalment la disponibilitat pressupostària ha permès avançar un mes aquesta operació i el tema s´ha resolt en el ple de juny. Efectivament al ple municipal del 16 de juny passat es va aprovar el canvi de partides per poder finançar aquestes obres. Un cop feta l´aprovació, cal esperar que es publiqui l´acord per ser vigent i tirar endavant la contractació. La previsió és que les obres comencin al setembre i no durin més enllà de tres o quatre setmanes.

L´Ajuntament lamenta que la capella rehabilitada completament no es pugui presentar a les festes del barri, com estava previst inicialment. Ha estat un problema sobrevingut, a causa del deteriorament important de la mateixa, problema que l´Ajuntament ha entomat i que, de fet, ja està en vies de solució.

La regidoria de Barris i Acció Comunitària assegura que ha estat en contacte en tot moment amb l´entitat veïnal, donant aquella informació que li era possible d´oferir, i buscant agilitar al màxim les gestions per tal de disposar de l´import necessari per acabar amb aquesta intervenció.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Surt al mercat l´aparell patentat per Althaia i la UPC per tractar la incontinència urinària

Una empresa basca va comprar la patent i comercialitzarà l'enginy inventat a Manresa, únic al món...

L´aplicació del bus de Manresa supera les 1.300 descàrregues

L'app de franc per a mòbil i tauleta amb la informació del servei és pot baixar des de divendres...

Althaia donarà 200 altes a supervivents de càncer, que seran atesos a primària

L'objectiu final és normalitzar l'atenció de la persona que ha superat un càncer i integrar-la en...

364.000 euros milloraran la connexió a peu del pont de Sant Francesc a la Renfe

364.000 euros milloraran la connexió a peu del pont de Sant Francesc a la Renfe

La Diputació pagarà l'obra, que adequarà un pas per a vianants del viaducte a l'accés a l'estació

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema