L'Ajuntament no pot acceptar diners d'un veí per a l'ermita del Guix perquè no seria legal

Assegura que la tramitació ordinària segueix el seu curs i les obres es reprendran el setembre i duraran poc temps

23.06.2016 | 07:46

L'equip de govern de Convergència i Esquerra de l'Ajuntament de Manresa ha lamentat no poder acceptar els diners d'un particular per posar en marxa immediatament les obres pendents de la capella del Sant Crist del Guix, com reclama l'associació de veïns (vegeu diari d'ahir), perquè no seria legal.

Requerit per Regió7, l'Ajuntament ha assegurat que el que proposava l'associació de veïns era que un particular avancés els diners i l'Ajuntament els hi retornés.

Però "aquesta fórmula de finançament de l'Ajuntament (préstec d'un particular) no està contemplada legalment". Per aquest motiu, es va comunicar a l'associació que no es podia acceptar l'oferiment, tot i agrair molt la predisposició del particular.

Com que això no era possible es va seguir amb la tramitació ordinària per tal de fer possible que al ple municipal del mes de juliol es fes un canvi de partides i així disposar de 15.000 euros del pressupost municipal per a aquestes obres.

Com que la disponibilitat pressupostària ha permès avançar un mes aquesta operació, al ple municipal del 16 de juny es va aprovar el canvi de partides de forma que "la previsió és que les obres comencin al setembre i no durin més enllà de tres o quatre setmanes". L'Ajuntament lamenta que la capella rehabilitada completament no es pugui presentar a les festes del barri, com estava previst inicialment.

Problema sobrevingut

La causa ha estat un problema sobrevingut, pel deteriorament important de l'estructura, "que l'Ajuntament ha entomat i que, de fet, ja està en vies de solució".

Per aconseguir-ho, "la regidoria de Barris i Acció Comunitària ha estat en contacte en tot moment amb l'entitat veïnal, donant aquella informació que li era possible d'oferir, i buscant agilitar al màxim les gestions per tal de disposar de l'import necessari per acabar amb aquesta intervenció", assegura.

L'origen del problema és de l'any 2013 quan l'equip de govern va tenir notícia d'anomalies estructurals greus a la capella del Guix, i es va prendre la decisió de tancar-la i dur-hi a terme una intervenció que en garantís la seguretat i permetés fer-ne l'ús litúrgic habitual.

El pressupost inicial que es va sol·licitar era de 26.000 euros, dels quals l'Ajuntament en finançava 10.000, l'associació de veïns 11.000 (dels quals 6.000 provenien d'una donació d'un empresari), i 5.000 de l'Associació d'empresaris del sector dels Dolors.

Els treballs es van dur a terme d'acord amb el pressupost aprovat, però durant l'execució dels mateixos es va determinar que els problemes eren més greus dels que s'havien detectat en la primera revisió, i el pressupost es va incrementar en 15.000 euros.

L'Ajuntament recorda que en obres que afecten construccions antigues és habitual que apareguin problemes que representen un sobrecost. "En aquell moment es van aturar les obres i l'Ajuntament, a través de la regidoria de Barris i Acció Comunitària, es va fer càrrec de la situació i es va comprometre a trobar els diners per finançar aquesta part extraordinària de les obres, garantir la seguretat de l'ermita i poder-la reobrir com més aviat millor", explica.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Creen unes jornades gastronòmiques inspirades en el Camí Ignasià

Manresa donarà a conèixer la cuina i els vins del recorregut que uneix Loiola amb Manresa

Manresa ha començat a rebre els primers dels 40 refugiats que acollirà

Manresa ha començat a rebre els primers dels 40 refugiats que acollirà

L'entitat que fa l'acollida ha confirmat que han arribat les primeres persones a l'antiga casa de...

Cerimònia nupcial en directe a la fira de nuvis del Palau Firal

Cerimònia nupcial en directe a la fira de nuvis del Palau Firal

El renovat certamen es farà els dies 12 i 13 de novembre, sota el nom de Wedding Experience...

La protectora de Manresa saturada pels gossos d´una dona amb síndrome de Noè

La protectora de Manresa saturada pels gossos d´una dona amb síndrome de Noè

Entre juliol i setembre, han entrat a L'Aixopluc 90 quissos, i 35 són d'una ciutadana que en...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema