Durant l'estiu, les donacions de sang baixen entre el 25 i el 30 % pels canvis d'hàbits de la ciutadania. Per esquivar aquesta pèrdua de donants, el Banc de Sang i Teixits de Manresa ha posat en marxa una promoció inèdita i original que consisteix a regalar un meló a cada donant de sang. Va començar divendres dia 1 i s'allargarà fins al dia 29.

Cada dia, Mercafruits, empresa que fa possible aquesta campanya, portarà al Banc de Sang, amb seu a l'Hospital de Sant Joan de Déu (al passadís exterior d'accés a les consultes externes) una vintena de melons La Flor per repartir entre els donants que hi passin aquell dia. Es tracta d'una campanya que només es fa a Manresa per la complexitat de fer-la arribar a tots els bancs de sang de Catalunya, tenint en compte que cada dia es pot arribar al miler de donacions.

L'horari del Banc de Sang és de dilluns a divendres, de les 11 del matí a les 3 de la tarda i de les 4 de la tarda a les 8 del vespre. El mes d'agost tancarà però, com és costum des de fa més de deu anys, una unitat mòbil farà estada els dimarts, de les 10 del matí a les 2 del migdia i de les 5 de la tarda a les 9 del vespre, a la plaça de Crist Rei.

Per donar sang cal ser major d'edat, pesar cinquanta quilos o més i, en el cas de les dones, no estar embarassada. No cal estar en dejú.