El sindicat CCOO durà a terme un procés participatiu per decidir si torna a signar el Pacte de Ciutat, com ja va fer el 2013, o es despenja del nou document de consens per a la promoció econòmica i la cohesió social.

Lluís-Vidal Sixto, secretari d'Organització de CCOO Vallès Occidental-Catalunya Central, ha explicat que la darrera setmana agost s'enviarà el document del pacte als afiliats de Manresa acompanyat de l'opinió de l'executiva; durant els primers dies setembre es podrà exercir el vot (sí, no, abstenció) de forma telemàtica o presencial.

A més, un dia -previ al període votació- es duran a terme assemblees informatives tant al matí com a la tarda. El membres de l'executiva es posen a disposició dels afiliats per informar individualment o en grup a qui ho demani.

El març del 2013, representants dels grups municipals CiU, PSC, ERC i PP i organitzacions com CCOO van signar el pacte que ara es vol reeditar, un cop exhaurit el període de vigència. Sobre la negativa de CiU i ERC a la petició d'ICV que se celebri un ple monogràfic sobre l'atur i l'oferiment a fer aquest debat en el marc del Pacte de Ciutat, CCOO afirma que "la comissió de seguiment i el ple del pacte poden i han de fer aquest seguiment, i per petició del govern o grups municipals també es podria fer el ple extraordinari si es considerà oportú i, sobretot, útil". CCOO hi participaria signi o no la reedició del pacte.