La calor és el millor insecticida per fer front al mosquit tigre. Les altes temperatures d'aquest estiu a la Catalunya Central han provocat que el temut insecte no sigui tan agressiu, i per aquest motiu les farmàcies de Manresa asseguren que el nombre de persones que s'hi adrecen ha disminuït respecte d'altres anys. Un escenari semblant al de l'estiu passat, quan el termòmetre es va enfilar a nivells asfixiants.

Les altes temperatures provoquen que hi hagi un ambient més sec que altres estius, i per aquest motiu no hi ha tants cúmuls d'aigua on el mosquit tigre pugui reproduir-se. Els experts van comprovar l'any passat que la població del mosquit tigre s'havia reduït a la regió central, i aquest estiu la tònica és similar. La disminució de la presència del mosquit tigre també la noten les farmàcies de la ciutat, que atenen un nombre de clients similar al de l'any passat.

A la farmàcia Ros, asseguren que, tot i que abans hi havia més alarma pel mosquit tigre, encara molts clients van a la farmàcia a adquirir algun repel·lent o trobar un fàrmac que serveixi per alleugerir el dolor de la picada. "Només jo venc uns deu productes contra les picades de mosquit cada setmana. I s'ha de tenir en compte que en aquest establiment hi ha més personal, i que també en ven", explica Cristina Calvo, de la farmàcia Ros. A principi d'estiu, amb l'arribada dels mosquits, és quan més fàrmacs es venen contra les picades.

El farmacèutic Antoni Nogueras també assegura que "el nivell de vendes i de persones que vénen per picades de mosquit tigre, o per prevenir-les, és similar al de l'any passat". Afegeix que moltes persones ja estan habituades a les picades del mosquit tigre, i que amb el temps molta gent s'ha tornat més previsora. "El que hem notat és que la gent que té predisposició a ser picada ja ho sap d'altres estius. Aquests vénen ràpid a proveir-se del producte". Nogueras indica que no ha sortit cap fàrmac nou i tenen els mateixos de l'any passat. Per la seva banda, la farmacèutica Maria Carme Miró també atén un nombre de clients similar al de l'any passat per picades de mosquit tigre.

Tot i que fa dos estius que la bèstia negra dels mesos de juliol i agost ha disminuït la seva presència, els farmacèutics tenen clar que no desapareixerà.