El CAP Sagrada Família obté bons resultats per deixar el tabac

En acabar les nou sessions un 42% de les persones assistents havien deixat de fumar

07.10.2016 | 18:30

L´Equip d´Atenció Primària Sagrada Família de l´ICS a Manresa ha fet públics «els bons resultats obtinguts en les sessions de grup de deshabituació tabàquica que s´ha dut a terme a través del Programa Pacient Expert». Les dades corresponents al darrer grup reflecteixen que un 42% dels participants ha deixat de fumar, un 9% més que en el grup anterior. A aquestes persones se´ls farà un seguiment als 6 i als 12 de mesos.

El moment més crític de les nou sessions de què consta aquest Programa és la cinquena. És el moment en què els assistents han de deixar de fumar. Un 58% ha abandonat el seu propòsit, perquè no es consideraven preparats. Tot i així, la majoria han continuat les sessions.

Al CAP Sagrada Família de Manresa, que el mes d´octubre comença una nova edició d´aquest Programa en deshabituació tabàquica, es duen a terme altres iniciatives per aconseguir que els fumadors deixin el tabac, com són l´atenció individualitzada o les accions emmarcades en la Setmana sense Fum, que es fan al centre mateix o bé a l´entorn de la comunitat.

Programa Pacient Expert Catalunya
Aquest Programa en deshabituació tabàquica és una alternativa per a molts fumadors que han intentat deixar de fumar prèviament (ja sigui sense ajuda, amb un seguiment individualitzat o bé amb la participació en grups terapèutics), però no ho han aconseguit.

La finalitat del Programa Pacient Expert és la promoció d´hàbits que millorin la qualitat de vida, el foment de l´autocura i la convivència amb els problemes de salut crònics mitjançant l´intercanvi de coneixements entre el pacient expert i els participants del grup, en 9 sessions estructurades, de periodicitat setmanal i de 90
minuts de durada.

En aquestes sessions, el Pacient Expert és el conductor del grup i els professionals sanitaris li donen suport previ a l´inici del grup i també participen en les sessions com a observadors, encara que no poden intervenir-hi si no és imprescindible.

Des de l´any 2014 en el Servei d´Atenció Primària Bages-Berguedà s´han format dos grups de deshabituació tabàquica a l´Equip d´Atenció Primària Sagrada Família i, aquest any, també s´ha iniciat un tercer grup a l´Equip de Sant Vicenç de Castellet.

Els objectius del Programa Pacient Expert Catalunya® en deshabituació tabàquica són implicar els participants en el control de la deshabituació tabàquica i millorar la seva qualitat de vida. També, augmentar els coneixements sobre la dependència del tabac, per conèixer-la i entendre-la.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

El potent projecte turístic de l´Oller del Mas fa un pas més

La modificació afecta 152 hectàrees en terme de Manresa classificades de sòl no urbanitzable.

Cara a cara de sor Lucia Caram i Natza Farré sobre el feminisme

La monja i la periodista conversaran dimarts vinent a la tarda a l'auditori de la Plana de l'Om de...

Els treballadors municipals de Manresa amenacen de dur les seves protestes al carrer

Els treballadors municipals de Manresa amenacen de dur les seves protestes al carrer

Els funcionaris assisteixen al ple municipal com a mesura de pressió per demanar millores

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema