"Ha estat una setmana dura i desagradable; el veïnat està molt cansat i emprenyat amb raó. Els aldarulls els provoquen una colla de gent violenta i agressiva que viuen en dos blocs del barri i cada nit és una angoixa. Però el problema, a banda del reforç policial, ha de tenir una resposta política". Carme Carrió, presidenta de l'Associació de Veïns de les Escodines, argumentava així les sensacions i la dificultat de resoldre un problema que s'ha cronificat al barri.

Les Escodines van tornar a viure, dissabte a la nit i a la matinada, la tercera nit de baralles, amenaces i insults en una setmana per la presència d'okupes incívics que estan esgotant la paciència dels veïns. Vuit dotacions de la policia i dels Mossos van haver d'intervenir, novament, en diferents moments al barri per un nou problema d'ordre públic. Segons la Policia Local, no hi va haver cap detenció.

Bernat Bernabeu, un dels veïns afectats, explicava que "no és normal el que ens està passant al barri" i anunciava la intenció de repartir botzines entre els veïns per, quan comencin els aldarulls, "fer-les sonar". Així mateix, i en col·laboració amb l'associació de veïns preveuen organitzar diferents manifestacions "amb el suport d'altres barris de Manresa, i fins i tot d'altres ciutats", per visualitzar un problema que, explica, fa mesos que dura.

Després que dimecres passat alguns veïns s'encaressin amb els incívics després de suportar mesos de baralles, amenaces, insults... , l'Ajuntament va convocar una reunió per dijous en la qual els Mossos d'Esquadra i la Policia Local es van comprometre a reforçar el patrullatge al barri i a intensificar el control dels okupes que causen inseguretat.

És cert, confirmava aquest diumenge Carrió, que "la presència policial ha estat més intensa i que també patrullen de paisà". Ho corroborava el cap de la Policia Local, Jordi Mora: "l'actuació és continuada" perquè "hi ha un conflicte real". Els ànims estan encesos, diu, i sovint, alerta, els incívics "provoquen encara més quan veuen un desplegament important" dels cossos de seguretat. Ahir, però, assegurava Bernabeu, durant el dia no s'havia vist "cap dotació policial". Bernabeu va ser un dels veïns que, dissabte a la nit, van sortir al carrer quan van començar els aldarulls i "les amenaces de mort": "vaig perdre els nervis però no me'n sento orgullós, al contrari. La policia em va identificar i em van fer entrar a empentes dins el portal de casa". Malgrat això, Bernabeu està convençut que "la majoria del cos policial no és així".

L'objectiu prioritari, subratllava la presidenta de l'Associació de Veïns de les Escodines, és "posar fi a aquest problema urgent, de gent destructiva que no pot conviure enlloc, però hem de tenir clar que el conflicte no estarà solucionat. Es necessiten polítiques valentes, d'habitatge i socials" per reconduir la situació del barri. Segons Carrió, "volem dignitat i viure en pau".