L'investigador manresà Xavier Obradors ha estat guardonat amb la Medalla Leibniz per la seva tasca com a membre del consell assessor científic del prestigiós Institut de Física de l'estat sòlid i els materials de Dresden.

Aquest reconeixement suposa la culminació d'una tasca de 8 anys durant els quals Obradors ha estat avaluant la qualitat d'un centre de recerca d'excel·lència alemany de la Societat Leibniz. A banda del físic manresà, el reconeixement va ser també per als professors Philippe M. Fauchet, de la Universitat de Vanderbilt; Eberhard Umbach, de l'Institut de Tecnologia de Karlsruhe; i Alan Lindsay Greer, de la Universitat de Cambridge.

Xavier Obradors, director de l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona del Centre Superior d'Investigacions Científiques, ha explicat a Regió7 que a banda de l'honor que suposa formar part del consell assessor científic, li ha aportat "un coneixement profund de com s'organitza i es gestiona la recerca en un país capdavanter internacionalment" en el qual existeix un sistema de govern que dóna prioritat a la recerca i això fa que tingui "un impacte econòmic i social extraordinari". El físic manresà ha explicat que l'enriquiment personal que li ha suposat aquesta tasca també ha servit per fer més competitiu l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona que dirigeix i que l'any passat va rebre la distinció de Centre d'Excel·lència Severo Ochoa, que el destaca com un referent internacional.