Un grup d'usuaris de la línia de busos que uneix Manresa i Barcelona han lliurat quatre-centes signatures adreçades a la UTE Bages Exprés per demanar que es restableixi el servei amb total normalitat el més aviat possible. L'acció arriba després de nou dies de vaga de xofers després que la nova concessionària, Hispano-Igualadina, del grup Monbus, els comuniqués que serien acomiadats.

Els usuaris mobilitzats demanen que es respectin els llocs de treball de la totalitat dels conductors que configuren la plantilla de la UTE Bages Exprés, que continuïn realitzant el trajecte de la línia Manresa-Olesa-Barcelona i que el traspàs de concessió s'efectuï en breu, de manera cordial i sense decisions traumàtiques.

Els usuaris afirmen que durant els darrers 6 anys en que la UTE Bages Exprés s'ha encarregat del servei el col·lectiu de conductors han demostrat professionalitat i rigorositat en el compliment dels horaris, l'adequació i neteja dels espais i l'atenció dispensada als passatgers.

Valoren el fet que des dels seus inicis la companyia de transports s'ha anat adaptant a les demandes de millora per part dels usuaris, incrementant el nombre de passatgers (uns 2.000 viatgers per dia), la flota d'autobusos (12 unitats), les freqüències (27 d'anada des de Manresa, 20 d'anada des d'Olesa, 28 de tornada cap a Manresa i 27 de tornada cap a Olesa) i, en general, millorant la reputació de la pròpia empresa. «El paper que els conductors han pres en aquestes gestions és indiscutible», afirmen.

Posen de manifest que l'equip de conductors són uns coneixedors indiscutibles de les carreteres per on circulen, capaços de buscar alternatives àgils i vàlides en casos d'accidents, avaries o incidències que puguin sorgir durant els serveis.

Consideren que «la complicitat entre els usuaris que diàriament utilitzem aquest servei i els conductors és evident i destacable».

D'altra banda, actualment els usuaris es consideren «totalment desinformats sobre la nova concessionària Monbus» i, a més no tenen «cap certesa sobre quan es produirà el canvi d'operadors, quins horaris i freqüències hi haurà, de quines parades disposarem i quines seran les tarifes».