La CUP creu que CDC i ERC de Manresa usen el Consell de Ciutat per fer "propaganda"

Diu que s'havia de presentar el Pla de Govern i es van posar sobre la taula "només un seguit de dades irrellevants"

02.12.2016 | 16:22

Després d´assistir al Plenari del Consell de Ciutat del passat dimarts 29, la Candidatura d´Unitat Popular ha fet públic un comunicat on acusa l´equip de govern de CDC i ERC de l'Ajuntament de Manresa de «fer servir els òrgans de participació com a eines de propaganda, enlloc d´usar-los com a eines participatives».

Segons la CUP, que ja en altres ocasions ha acusat l´equip de govern de no creure en la participació real, «el plenari del Consell de Ciutat va ser un simulacre de participació», que només va servir per narrar les bondats de la feina feta.

La CUP recorda que el plenari havia de servir per debatre sobre el Pla de Govern, però el cert és que no s´hi va presentar cap document, només un seguit de dades irrellevants, i per tant no hi va poder haver cap intercanvi d´impressions i encara menys un exercici de participació ciutadana.

Segons la CUP, al plenari del dia 29 hauria d´haver servit per fer el retorn de les propostes recollides durant el procés participatiu, i per tant el document final hauria d´haver estat disponible abans de l´acte. Com que no fou així, la candidatura rupturista entén que «l´equip de govern volia simplement fer promoció i propaganda, i en cap cas volia promoure la participació».

Aquest fet no sorprèn la CUP, que creu que la política participativa d´aquest ajuntament és només façana, com demostra l´experiència de pressupostos participatius, que es limita al repartiment d´una assignació fixa enlloc de permetre la priorització de les actuacions a la ciutat, per exemple.

La CUP també ha anunciat que aprofitarà el procés de modificació de l´ordenança de participació ciutadana (que ha començat aquest mes i acabarà l´any vinent) per fer propostes que avancin en la voluntat de permetre una participació real de la ciutadania en l´activitat política de l´ajuntament de Manresa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Manresa ja beu de la seva font més singular

Manresa ja beu de la seva font més singular

Desenes de veïns s'apleguen en l'acte inaugural del nou brollador al campus de la FUB, d'on raja...

Manresa reivindica la seva emprenedoria amb el premi Sèquia, que neix per quedar-se

Manresa reivindica la seva emprenedoria amb el premi Sèquia, que neix per quedar-se

?Pere Garcia, a títol pòstum, i MengemBages han estat els primers de rebre el nou guardó, que han...

Una cinquantena de manresans forans es troben per la Llum

Manresans que viuen a fora es van retrobar ahir a Manresa aprofitant, com cada any, que aquests...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema