Coincidint amb el 20è aniversari de l´assassinat de la cooperant manresana Flors Sirera, i amb la voluntat de recordar-la, aquest dimecres tindrà lloc el «Memorial pels Conflictes Oblidats i a favor de la Justícia», a les 8 del vespre, a la Casa Flors Sirera. Sota l´enunciat «Les desaparicions forçades a Rússia, una realitat desconeguda», reivindicarà la valentia de lluitar pels drets humans i la democràcia.

L´objectiu de l´activitat és actualitzar la informació relativa als avenços de la querella per aclarir l´assassinat de Sirera i, de l´altra, donar veu a d´altres situacions de vulneració dels drets humans que existeixen actualment i, sovint, són silenciades. Per aquest motiu, es combinaran a l´acte les aportacions de dues persones coneixedores de l´àmbit dels drets humans.

L´obrirà Marta Ter, llicenciada en Filologia Eslava, que durant vuit anys ha estat la coordinadora d´una campanya de denúncia de la vulneració dels drets humans a Rússia a l´ONG Lliga dels Drets dels Pobles. Seguidament, intervindrà Jordi Palou-Loverdos, advocat de la querella i mediador en processos de pau. La cloenda serà a càrrec dels Trucs de l´AEIG Antoni Gaudí, que posaran el contingut musical. L´acte es desenvolupa gràcies al treball que l´ONGD manresana Inshuti.