Demà, 150 alumnes de secundària de setze instituts de tot el territori i també d´Alemanya participaran en una trobada a Gavà de la xarxa Mai Més, organitzada per l´Amical Mauthausen. L´objectiu: compartir experiències i posar de manifest el compromís per la mem òria històrica i la lluita contra el feixisme.

La trobada servirà perquè l´alumnat dels instituts Pius Font i Quer i Lluís de Peguera de Manresa pugui compartir les seves experiències en el procés d´instal·lació de les Solpersteine (les llambordes en memòria dels deportats als camps nazis) a Manresa durant el mes de gener d´aquest any.

La trobada s´iniciarà a la Rambla Salvador Lluch, a Gavà, on l´alumnat visitarà el refugi antiaeri de la Rambla de Gavà i es farà una acció simbòlica al voltant de la instal·lació sobre els drets humans. Allà, rebran la visita del President de l'Amical Mauthausen, Enric Garriga, i interpretaran el Cant dels Deportats.

La segona part de la trobada tindrà lloc a l´Espai Maragall de Gavà. Allà, intervindrà l´alcaldessa de la població, Raquel Sánchez, i els diversos alumnes dels diferents instituts podran explicar els casos que han treballat. Serà llavors quan els alumnes manresans podran explicar l´experiència de la instal·lació de les Solpersteine.

Així mateix, està prevista l´emissió de vídeos amb els missatges dels instituts de Weimar (Alemanya), de Pego i Xàtiva (País Valencià) que no han pogut desplaçar-se a Gavà.

Durant el dia també es lliurarà el II Premi Montserrat Roig de creació històrica literària que l´Amical ja va instaurar l´any passat; i també es farà una nova presentació de l´espai "Joves per la preservació de la Memòria" a les xarxes socials.

La cloenda serà a càrrec d´Èric Plaza, regidor de Joventut, Cooperació i Cultura de la Pau de l´ajuntament de Gavà, i d´Enric Garriga, president de l´Amical.