L'Ajuntament de Manresa i l'empresa municipal Aigües de Manresa són els principals clients, a la ciutat, de l'empresa de correu postal Unipost. Fa mesos que els treballadors cobren a destemps i encara els deuen més de la meitat de la paga de l'estiu passat i el 100 % de la de Nadal.

Per aquest motiu el grup municipal de la CUP ha demanat a l'equip de govern que pressioni l'empresa perquè solucioni el conflicte laboral. «L'Ajuntament ha de garantir que els ciutadans tinguin una vida digna i també una feina en condicions», ha assegurat el regidor de l'esquerra independentista i anticapitalista Jordi Garcés.

També ha reclamat que a Manresa s'estableixi un salari mínim de ciutat que hauria de ser de mil euros. Les empreses que treballen per a l'Ajuntament haurien de complir aquest requisit, va opinar.

El sou mitjà dels treballadors d'Unipost no arriba a aquests mil euros, va recordar ahir la delegada sindical de l'empresa per la CGT i treballadora, Imma Mas.

Mas va afirmar que els últims anys hi ha hagut acomiadaments, retallades de salaris, que van ser del 17 % el 2014, i impagaments continus. El mes de març passat van cobrar la nòmina en quatre tongades, va denunciar ahir. Per tots aquests motius han dut a terme aturades parcials els últimes dies, però «els fem pesigolles».

També s'han donat casos de treballadores i treballadors que han hagut d'agafar la baixa per angoixa i perquè «rebem un tracte innecessari i deplorable».

Unipost té a Manresa una quarantena de treballadors que reparteixen correspodència a 25 poblacions de la comarca.