Aquest dilluns, segons informació de l'empresa responsable de les obres, comencen els treballs per millorar la connexió per als vianants entre el pont de Sant Francesc i l'estació de la Renfe.

L'actuació la paga la Diputació de Barcelona i la durada prevista de les obres és de quatre mesos. Al concurs públic s'hi van presentar 23 empreses. El pressupost màxim de la licitació previst era de 364.458,82 euros i es va atorgar a l'empresa Artífex Infraestructuras SL, de Cerdanyola, per un import total de 239.317,43 euros.

El pont de Sant Francesc és una de les vies que utilitzen els usuaris de la Renfe per accedir a l'estació. Ho fan per una entrada que hi ha a la carretera que els permet caminar fins a l'estació per un passasís situat l'interior del recinte ferroviari. El problema, però, és que per arribar fins a aquesta entrada, han de passar inevitablement per la calçada dels cotxes perquè la vorera del pont no té continuïtat. Això és, precisament, el que pretén millorar aquesta obra per garantir la mobilitat a peu entre els dos indrets de forma segura.

La intervenció consisteix en la construcció d'una passarel·la i vorera entre el pont de Sant Francesc i l'esplanada d'aparcament que hi ha al costat de la carretera amb un tram de voladís amb estructura metàl·lica, un altre tram sobre murs de contenció i un altre de vorera que permetran habilitar un espai per al pas dels vianants d'1,80 metres lliures. També s'adequarà el pas de vianants que ja hi ha per connectar la nova vorera i el passadís d'accés a la Renfe i es renovarà l'enllumenat existent.

El passat 9 de maig, prèviament als treballs que han de començar aquesta setmana, es va fer una prova de càrrega a la carretera c-1411b, coneguda com la carretera vella de Manresa i de la Renfe.