La campanya oficial de rebaixes ha arrencat aquest cap de setmana a Manresa a un bon ritme de vendes però sense aglomeracions. Diferents comerços consultats per aquest diari assenyalaven que, en general, la clientela ja no espera l'inici de la campanya amb la intensitat d'anys enrere.

En aquest sentit, a la botiga Personal i Intransferible assenyalaven que «ara, en general, es compra la roba quan es necessita. La gent no espera a les rebaixes com anys enrere». Pel que fa al balanç del primer cap de setmana, Fitzgerald Magnien Oriol, de calçats Torra, assenyala que «ha estat en la línia de cada any» i apuntava que «la temporada ha anat bé» i, després «d'un parell d'anys que a poc a poc les vendes han anat millorant», ara espera que la campanya de rebaixes «vagi bé».

A la botiga Somsis, Marta Torra mostrava la seva sorpresa per un matí de diumenge «fort, amb molta gent», després d'un dissabte més fluix del que esperaven.

Els comerciants també apuntaven que factors com el fet que l'1 de juliol aquest cop s'hagi escaigut en dissabte i coincideixi amb l'inici de vacances els hagi pogut restar vendes. Ara es mantenen a l'expectativa de les vendes de la propera setmana.

A la botiga Omm'o, a la Plana, Jorge Cañete explicava que van començar les rebaixes fa una setmana i que «hem tingut una molt bona resposta». Pel que fa al cap de setmana, afirmava que «el dissabte ha estat molt bo però el diumenge, molt mort».

Descomptes del 10 al 30%

En la majoria de comerços, els descomptes més habituals eren d'un mínim del 10% i un màxim del 30%, encara que en alguns productes de forma puntual s'arribava al 50%.