A la facultat de Medicina de la UVic-UCC hi haurà un equilibri entre Manresa i Vic, i Vic i Manresa, ha assegurat el president de la Fundació d'Estudis Superiors de Ciències de la Salut, Josep Arimany. «He de vetllar perquè sigui així». Explica que els dos primers cursos dels nous estudis són generalitzats, però que a partir del tercer es crearan unitats docents específiques a cadascuna de les dues ciutats.

A Manresa, els dos primers cursos es durà a terme la simulació perquè hi ha una potent clínica universitària, assegura Arimany. El degà de la facultat, Ramon Pujol, la va visitar al principi d'aquest any. Llavors ja va destacar que la capital del Bages podria jugar un paper important en l'aspecte de la simulació. Els estudis que es faran a la Universitat de Vic-Universitat Central es volen diferenciar dels d'altres facultats precisament en el seu model pedagògic. Es basarà en l'equilibri entre la teoria i la pràctica clínica, i l'ensenyament basat en la resolució de problemes i casos clínics, a més a més d'una docència personalitzada en grups reduïts, segons la mateixa facultat.

El nou grau de Medicina, de sis anys, se centrarà en la medicina familiar i comunitària, la cronicitat, les tecnologies en l'àmbit de la salut, la bioètica i la gestió i la planificació social i comunitària.

Tindrà 80 alumnes dividits en tres grups. Algunes de les assignatures es faran en anglès i es pretén captar alumnat internacional.

Es parteix de la base que l'actual oferta de places és insuficient per cobrir la demanda d'aquests estudis. A més a més, en els propers anys s'estima que es jubilaran més de 8.000 metges dels 33.000 que hi ha actualment a Catalunya, segons dades del Col·legi de Metges de Barcelona. Són places que caldrà reposar.