El president del grup municipal del PSC, Felip González, ha posat de manifest que la negativa de l'equip de govern de CDC i ERC a crear un síndic de greuges local incompleix «amb traïdoria prevacacional» dos acords del ple municipal després de «marejar la perdiu més de dos anys per evitar que una figura independent els pogués dur la contrària».

El PSC considera «indignant» que la primera reunió a què el govern ha convocat els grups municipals per parlar d'aquest tema sigui per informar-los que es descarta, «sense ni tan sols haver donat opció a discutir-ho a les entitats socials membres del Pacte de Ciutat».

González ha demanat que es tingui en compte que el que estan fent CDC i ERC és «saltar-se els seus propis programes electorals i els acords signats al Pacte de Ciutat».

El polític socialista ha assegurat en una nota de premsa que CDC i ERC s'escuden en indicacions del Síndic de Greuges de Catalu-nya però no han tingut «ni la decència de convocar el Fòrum de Síndics de Greuges locals de Catalunya per tal que també els assessorés en la decisió».

El PSC de Manresa assegura estar disposat a rebatre un a un els arguments del govern, però ja que tot indica que la decisió està presa, «com a mal menor, ja anunciem que mirarem de treure tant profit com sigui possible del conveni marc amb el Síndic de Greuges de Catalunya amb l'objectiu d'intensificar la seva presència».

Recorda que tenen síndic municipal 39 ciutats catalanes de tota mena de dimensió poblacional i amb regulacions i pressupostos fets a mida de la singularitat de cada indret.