Els quatre dies centrals de la Festa Major de Manresa tindran, de nou, un servei de bus nocturn gratuït per millorar la mobilitat i la seguretat durant les festes. L'any passat, el 2016, el servei va batre rècords, amb 2.571 viatges, el 52 % més que el 2015. Quan es va posar en marxa per primer cop, el 2009, va fer 384 viatges.

El regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta, i la tècnica de Mobilitat, Queralt Torres, van donar a conèixer ahir els detalls del servei. Segons Serracanta, es porta a terme per fomentar el transport públic «i poder tornar a casa amb tranquil·litat i seguretat». No varia respecte a l'anterior edició. El bus nocturn gratuït iniciarà el recorregut a les 22.15 i funcionarà fins a les 4 de la matinada, des de divendres fins al dilluns 28 d'agost.

La freqüència de pas per les parades serà de 30 minuts, i farà el recorregut de les línies 6 i 7 dels dies festius. El vehicle sortirà de la parada del Guimerà per dirigir-se cap al sector de la Sagrada Família, Balconada i Cal Gravat. De baixada farà parada a Sant Domènec, per anar cap cap a plaça Catalunya, les Bases, la Parada i tornarà al centre.

El diumenge el servei es reforçarà durant tot el dia i també hi haurà transport públic, en aquesta ocasió s'haurà de pagar el bitllet d'anada, per poder anar al carrer Alcalde Prunés, a l'extrem de l'avinguda dels Dolors, i d'aquí continuar a peu cap al castell de focs del parc de l'Agulla.

Enguany es tornarà a tallar el trànsit a la Muralla del Carme, entre la carretera de Vic i la de Cardona, de dissabte a les 3 de la tarda a diumenge a les 8 del matí. S'hi instal·laran food trucks i hi haurà música a Sant Domènec.