Les Festes de la Llum d´enguany han tingut un significat especial per la colla castellera Tirallongues de Manresa. Ha celebrat el seu 25à aniversari. Precisament es van estrenar per la Llum del 1993. A la del 2018, aquest dimecres, ho van celebrar mostrant un pilar de 4 la plaça Major (el mateix amb el que es van estrenar fa 25 anys també a la plaça Major) que van dur caminant des del mig fins a la façana de l´Ajuntament.

El moment més emotiu va arribar quan just a sota del balcó principal de l´edifici de l´Ajuntament van carregar un pilar de 5 i, en el moment de coronar-lo, els membres més antics de la colla van tibar l´enxaneta amb una faixa pels per fer-la entrar al balcó de l´Ajuntament. Des del mateix balcó va saludar al públic assistent en braços de l´alcalde, Valentí Junyent.

Per a la colla Tirallongues va ser una forma emocionant de celebrar el seu 25è aniversari i d´insuflar força i ganes per encarar la nova temporada castellera. A la passada va fer un salt de qualitat important amb els castells de 8.

Abans de l´actuació a la plaça Major i un cop va acabar la missa de la Llum presidida pel pare abat de Montserrat, Josep M. Soler, va mostrar el tradicional pilar de 4 pujant i baixant les escales del Carme. Va aconseguir pujar-les sense massa problemes. Un cop va arribar a dalt va girar la pinya, i va iniciar la baixada. A l´últim tram dels esgraons la colla va notar l´esforç fet fins el moment. Va ser llavors quan el nombrós públic que hi havia al Carme va començar a aplaudir.

Finalment el pilar de 4 va arribar al final de les escales i va aconseguir girar la pinya. En aquest moment el castell va fer llenya quan es disposaven a descarregar-lo. Això no va impedir que el públic tornés a aplaudir la colla castellera manresana.

Els actes de la Llum de dimecres a Manresa a la plaça Major es van completar amb la traicional ballada de la imatgeria: els cavallets de Manresa, nans, gegantons, l´Herei i la Pubilla, els gegants, i finalment el lleó i l´àliga.

Posteriorment hi va haver la ballada participativa del Ball del Rossinyol i el Ball de la Bolangera. La matinal es va acabar amb sardanes a càrrec de la Cobla Ciutat de Manresa.

Els actes de la Llum continuaran tot el cap de setmana i culminaran el diumenge 4 de març amb la tradicional Transèquia, que enguany compleix la seva 34a edició.