Els olis seran els grans protagonistes aquest dissabte al matí al mercat de Puigmercadal de Manresa, on es durà a terme la presentació de la Taula de l'Oli del Bages, una plataforma impulsada pel Rebost del Bages amb l´objectiu de promoure i posar en valor les varietats locals i els productors d´oli de la comarca. La presentació s´emmarca en una jornada que, amb el lema "Al mercat ens portem l´oli", inclourà tastos i degustacions, així com receptes a base d´olis fetes per paradistes del mercat.

L´activitat al Puigmercadal començarà a partir de les 11h. Alguns dels productors vinculats a la Taula presentaran els seus productes, i hi haurà dos tastos d´oli: un a les 11:30h, i l´altre a les 12:30h. L´assistència és gratuïta, però per assegurar la plaça cal inscriure´s omplint aquest formulari. Paral·lelament, a totes les parades del mercat es podran fer degustacions gratuïtes, i els paradistes oferiran plats elaborats amb olis de productors de la comarca. D´altra banda, durant tota la setmana vinent es podrà comprar oli dels productors locals a les parades del mercat.

Aquesta jornada està organitzada per l´Ajuntament de Manresa, que gestiona el Mercat de Puigmercadal, juntament amb Mengem Bages i el Consell Comarcal del Bages. L´objectiu és difondre i donar a conèixer la singularitat dels olis del Bages i posar en valor la tasca de la Taula de l´Oli. Productors de la comarca com el celler Collbaix, Abadal, l´Obaga de l´Agneta, Olis Migjorn i Oller del Mas seran presents a la jornada. A més, el conseller de l´Àrea de Turisme del Consell Comarcal, Josep Canals, i el regidor d´Entorn Natural de l´Ajuntament de Manresa, Pol Huguet, hi assistiran a partir de les 11:30 h, aproximadament.

La Taula de l´Oli del Bages

Diversos productors del Bages estan fent esforços els darrers anys per tal de recuperar el cultiu de l´olivera, de llarga tradició a la comarca, i en especial de les varietats autòctones, com la Corbella, la verdal de Manresa i la Vera, entre d'altres. En aquest marc, la Taula de l´Oli és una plataforma impulsada pel Rebost del Bages per promocionar la producció i les varietats locals d´olis, definir paràmetres de qualitat i situar el Bages com una destinació oleoturística de referència. Formen part d'aquesta Taula una dotzena de productors i és oberta a d´altres que vulguin adherir-s´hi.