El ple va aprovar impulsar i dinamitzar la Taula de Salut Mental de Manresa.

L’acció es va prendre després que el ple municipal del mes de novembre aprovés per unanimitat donar suport a la Plataforma per a la Millora de la Salut Mental a la Catalunya Central, i desenvolupar actuacions de sensibilització i prevenció. L’Ajuntament es va comprometre a participar activament en la comissió tècnica per la millora de la salut mental impulsades des del Consell Territorial Consultiu i de Coordinació de la Salut Pública.

L’acord plenari adoptat ara estableix posar en marxa i dinamitzar la Taula de Salut Mental de Manresa promoguda pel propi Ajuntament, l'Associació Activament catalunya Central, la Federació de Salut Mental Catalunya, Ampans i Althaia. I promoure l'adhesió de totes les entitats i institucions vinculades a l'àmbit de la salut mental del territori, així com subscriure la seva pròpia adhesió.

Les taules de salut mental es creen amb el suport de la Federació de Salut Mental Catalunya, i a partir d'aquesta Federació i conjuntament amb l'associació Activament Catalunya Central, es va fer arribar la proposta a l'Ajuntament de Manresa i la Fundació Althaia per impulsar conjuntament una Taula de Salut Mental a Manresa.

La taula queda constituïda amb representants de Althaia, Ampans, Mutuam, Fundació Germà Tomàs Canet, Fundació Cots, Consell Comarcal del Bages, ICS, Federació de Salut Mental Catalunya, Centre de Recursos en trastorns de l'espectre autista de la Catalunya Central, Associació Salut Mnetal del Bages, ActivaMent Catalunya Associació, Agència de Salut Pública de Catalunya, Servei català de la Salut i Ajuntament de Manresa.

Hi haurà una mesa institucional formada per la representació política de l'administració local, comarcal, Diputació i la representació territorial de la conselleria de Salut de la Generalitat, que es reunirà un mínim de dos cops a l'any.